Decoratie voor op kantoor

Samenvatting Artikel

Een kantoor is dé plek waar je het meeste tijd van de week doorbrengt. Hoeveel dagen je ook werkt, je bent het grootste gedeelte van de dag op kantoor. Dat wil je natuurlijk zo gezellig mogelijk maken. In dit artikel lees je alles over leuke decoraties voor bij jou op kantoor. Hoe ga jij je kantoor decoreren en gezelliger maken?

1. Planten

Het neerzetten van planten in je kantoor heeft invloed op de sfeer in de ruimte. Ze helpen niet alleen om de ruimte er levendiger uit te laten zien, maar het toevoegen van wat groen heeft ook voordelen voor de geestelijke gezondheid. Volgens verschillende onderzoeken helpen planten en gebladerte op de werkplek bij het verminderen van stress. Natuurlijk ziet het er ook gewoon erg leuk uit. Bovendien helpt het met het verbeteren van de akoestiek in een ruimte. Door meer planten neer te zetten in een wat grotere kale ruimte, verminder je het galmen.

2. Schilderij

Een schilderij aan de muur hangen doet het eigenlijk altijd wel goed. Maar wat voor soort schilderij wil je? Je kunt er een uitzoeken bij een atelier voor schilderijen, maar je kunt ook een schilderij laten maken. Door een schilderij te laten maken, kun je zelf kiezen hoe deze eruit ziet. Laat bijvoorbeeld een bedrijfspand schilderen door een kunstenaar en leg hierbij jouw gevoel en emotie vast wat dit gebouw bij jou oproept.

10 jaar geleden begon jij een eigen bedrijf in de online marketing. Je bent een echte ondernemer en begint thuis met het werven van klanten. Dit gaat met vallen en opstaan. Na behoorlijk wat uren gemaakt te hebben en meer geïnvesteerd te hebben in je werk dan in het leven eromheen is het eindelijk zover. Je kan een kantoorpand huren en hebt twee man personeel. Een geweldig moment. En wat nog leuker is? Je zit nu met 25 man personeel nog steeds in hetzelfde pand. Een prachtig pand om vast te leggen in een schilderij.

3. Wanddecoratie met jouw logo

Spreekt persoonlijke decoratie jou aan? Dan is wanddecoratie met je eigen bedrijfslogo misschien wel wat voor jou. Je kunt dit bijvoorbeeld in de vorm van hout laten maken in de kleuren van jouw bedrijf. Dit is leuk om naar te kijken, maar staat ook professioneel als je klanten op bezoek krijgt. Wanddecoratie met een bedrijfslogo is namelijk een geweldige manier om elk kantoor een persoonlijke tint te geven. Denk ook aan materialen zoals metaal en stof of een moswand, wanneer dit beter past bij de stijl van jouw kantoor.

4. Whiteboard

Heb je nog een lege muur en weet je echt niet wat je daar het beste kunt hangen? Dan is een whiteboard een leuke optie. Je vult hiermee niet alleen een lege muur op, maar het is ook functioneel. Op het whiteboard zet je bijvoorbeeld de taken die je met het team dagelijks af wilt hebben. Ook kun je het whiteboard gebruiken tijdens het brainstormen. Zo schrijf je alle ideeën gemakkelijk op.

Tip! Laat de brainstorm ideeën een tijdje op het whiteboard staan en kijk er later nog eens naar, misschien ontstaan er meer nieuwe ideeën.

5. Boekenkast met boeken

Een boekenkast kan een leuke aanvulling zijn in je kantoor en biedt zowel stijl als functie. Niet alleen maakt het de ruimte overzichtelijker en meer uitnodigend, maar het kan ook dienen als een bron van kennis en inspiratie. Een goed gevulde boekenkast vol interessante titels kan gesprekken tussen collega’s op gang brengen of een ontsnapping bieden aan de dagelijkse werkzaamheden.

Aangezien je veel tijd doorbrengt op kantoor en je deze ruimte zo leuk mogelijk wilt decoreren kun je kiezen voor verschillende decoraties. Begin bijvoorbeeld met het uitkiezen van leuke planten en verander de akoestiek van het kantoor. Hang aan de muur een persoonlijk schilderij of wanddecoratie met jouw bedrijfslogo. Of zet een boekenkast met boeken neer en hang een whiteboard op voor de productiviteit van je personeel. Kortom, er zijn genoeg opties.