Beste lunch op kantoor

Samenvatting Artikel

Beste lunch op kantoor feature image 01

Wie denkt aan een traditionele lunch op kantoor, ziet waarschijnlijk al snel een broodtrommeltje met keurig en gevarieerd belegde boterhammen voor zich. Daar is op zich nooit iets mis mee geweest, maar zo gebruikelijk als dit fenomeen ooit was, is het allang niet meer. Om op z’n minst voor wat meer afwisseling te zorgen brengen kantoormedewerkers tegenwoordig lunchpakketten mee naar het werk met veel meer diversiteit.

Wat de beste lunch voor op kantoor is hangt uiteraard mede van je persoonlijke voorkeuren af. Toch durven we gerust te stellen dat er van de hieronder beschreven lunchideeën ongetwijfeld iets voor jou bij zit. Lees daarom zeker even verder en doe waardevolle inspiratie op, zodat je straks op je werk de hele ochtend reikhalzend uitkijkt naar je lunchpauze.

Dim sum

Dim sum is een culinaire traditie die van oorsprong afkomstig is uit China, maar nu bekendheid geniet in talrijke andere landen wereldwijd. Bij dim sum draait het allemaal om kleine hapjes. Het mooie daarvan is dat je gevarieerd kunt eten en dat je zelf kunt bepalen of je gaat dim summen voor een tussendoortje of een volwaardige maaltijd. De meest bekende dim sum hapjes zijn onder meer gevulde groenten, gevulde kleine broodjes, loempia’s, vlees- en vishapjes en uiteraard de onmisbare dumplings. 

Sushi

In Nederland is sushi misschien nog wel bekender en populairder dan dim sum. Het Japanse sushi is in zekere zin wel vergelijkbaar met de Chinese evenknie, in die zin dat het ook bij sushi om kleine hapjes gaat. Je kunt dus de grootte van je maaltijd heel precies bepalen. Sushihapjes bestaan meestal uit gekookte (maar wel afgekoelde) rijst met vis, zeevruchten, groenten en/of zeewier.

Tapas

Wie fan is van maaltijden die gevormd worden door diverse kleine hapjes kan uiteraard ook kiezen voor een selectie aan tapas als lunch op kantoor. Tapas eten is een aloude traditie uit Spanje. Typische lunchtapas zijn bijvoorbeeld knoflookbrood en stukjes (stok)brood met tomatenpulp, Spaanse ham en/of kaas. Andere bekende tapasgerechten zijn patatas bravas (gebakken aardappelen), kleine vis- en vleesgerechten, luxe belegde stokbroodjes (pinchos) en gevulde groenten.

Salade

Mensen die waarde hechten aan gezond voedsel kunnen in principe uitstekend voor de hierboven genoemde opties kiezen, al zal je dan wel enigszins kieskeurig moeten zijn. Een salade is evenwel altijd een goede oplossing voor de gezondheid. Qua vitaminen en mineralen zit je hiermee zeker goed en het gebrek aan koolhydraten en vetten maken dit tot een interessante optie voor mensen die willen afvallen. Toch kun je je salade natuurlijk wel degelijk voorzien van bijvoorbeeld pasta, kaas en/of ei om het geheel wat meer volume te geven.

Soep

Een andere makkelijke manier om snel aan veel vitaminen, mineralen en vezels uit groenten te komen is door groentesoep te eten. Dit is dan ook een uitstekende optie voor als lunch op kantoor. Net als een salade is een (zelfgemaakte) groentesoep in principe een vrij lichte maaltijd. Dat kan de productiviteit in de tweede helft van de dag ten goede komen. Je kunt echter ook bij soep met het grootste gemak voor wat meer vulling zorgen. Voeg in dat geval bijvoorbeeld wat kip, ei, rijst en/of pasta toe.