De beste vloeren voor kantoor

Samenvatting Artikel

Vloeren voor kantoor feature image 01

Wanneer je als werkgever zijnde een nieuwe kantoorruimte moet inrichten komt daar heel wat bij keuken. Het onmiskenbare belang van kwalitatief goed kantoormeubilair en passende aankleding ten spijt; het begint natuurlijk allemaal met de vloer. Deze vloer moet namelijk prettig zijn overheen te lopen of te rijden met een bureaustoel. Ook dient een vloer passend te zijn bij de algehele inrichting en sfeer binnen een bedrijfspand. Wat de beste vloeren voor kantoor zijn? Je leest het hieronder.

Parket

En vloersoort die het op kantoor verrassend goed doet is parket. Parket heeft immers als voordelen dat het vaak prachtig oogt en een bepaalde elegantie uitstraalt. Dat is niet alleen gunstig voor het vertrouwen, de eigenwaarde en de motivatie van je werknemers, het is uiteraard ook iets waar je als bedrijf graag mee wordt geassocieerd. Daar komt nog bij dat een goede parketvloer gerust enkele tientallen jaren meegaat en dat parketdelen naderhand goed te recyclen zijn.

PVC

Wie een kantoorvloer zoekt die zo min mogelijk onderhoud vergt komt mogelijk terecht bij een PVC-vloer. PVC is in feite een soort kunststof, wat meteen verklaart waarom je er weinig tot geen onderhoud aan hebt. Gunstig aan PVC is verder dat het tamelijk kras- en stootvast is, dat het ideaal is in combinatie met vloerverwarming en dat er schier eindeloze mogelijkheden zijn op het gebied van uiterlijk. Daar staat tegenover dat PVC relatief prijzig is in aanschaf.

Laminaat

Een ander type vloer waar je niet veel onderhoud aan hebt is laminaat. Laminaat zou je ook wel kunnen zien als de iets meer kwetsbare vorm van PVC. Bij laminaat heb je namelijk eveneens volop keuze wat betreft uitstraling en motieven. Daar komt nog bij dat laminaat betrekkelijk goedkoop is en vrij eenvoudig om zelf te leggen. Wel gaan laminaatvloeren dikwijls heel wat minder lang mee dan parket en PVC.

Hout

Een houten vloer is net als een parketvloer een vloersoort die je voor op kantoor zeker niet moet uitsluiten. Houten vloeren geven een ruimte immers ontegenzeglijk een luxe en warme uitstraling mee. Wel geeft een houten vloer vrij veel onderhoud, al kun je dit enigszins voorkomen door te zorgen voor een vloer die bij aanschaf en aanleg perfect is bewerkt met bijvoorbeeld lak.

Vloerbedekking

Tenslotte komen we in kantoorpanden nog altijd met enige regelmaat vloerbedekking tegen. Wie zo veel mogelijk een huiselijke, familiale sfeer wenst te creëren op kantoor, maakt met vloerbedekking dan wel tapijt simpelweg een uitstekende keuze. Naast warmte en gemoedelijkheid heeft vloerbedekking als sterk punt dat het geluiddempend werkt. Voorbij lopende mensen zorgen hierbij dus voor minder afleiding dan bij andere vloersoorten. Wel kan bij vloerbedekking het onderhoud een probleem vormen, zeker naarmate het wat ouder wordt. Grote kans dat je op een gegeven moment een specialistisch schoonmaakbedrijf moet inschakelen om ontstane vlekken uit de vloer te laten boenen.