De leukste trends om een kantoor te verbouwen

Samenvatting Artikel

De leukste trends een kantoor te verbouwen feature image 01

Ga jij elke dag naar kantoor met de gedachte: ‘er is zo weinig sfeer in deze ruimte’? Tijd om daar verandering in te brengen. In een kantoor wil je efficiënt kunnen werken, maar het moet ook een thuisgevoel geven. Dus, weg met de standaard witte muren, de witte bureautafels en de zwarte bureaustoelen! Creëer een sfeervolle ruimte door het kantoor te verbouwen. In dit artikel lees je alles over de leukste trends om jouw kantoor te verbouwen. 

1. Kantoor afscheidingen

Maak je kantoor kleiner of creëer meerdere ruimtes door kantoor afscheidingen. Kantoor afscheidingen zorgen ervoor dat je van één groot kantoor, meerdere ruimtes kunt creëren. Je kunt al snel denken aan een gipsmuur, maar wist je dat er meerdere opties zijn? Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een kast, een wand met planten, een muur van glas of een wand gemaakt van houten plinten. Dit zorgt voor een hele andere sfeer in jouw kantoor, dan een standaard witte tussenwand. 

2. Muren schilderen

Geef je muren eens een andere kleur. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de kleuren die je gebruikt in jouw kantoor. Bij een kantoorruimte met weinig lichtinval wordt vaak gebruik gemaakt van lichte tinten. Bijvoorbeeld wit. Je kunt jouw muren ook een andere kleur schilderen voor een gezellige sfeer. Daarnaast kun je ervoor kiezen om niet alle muren te schilderen, maar één wand. Dit zorgt voor een ander effect, dan dat alle muren één bepaalde kleur bevat. Bovendien hebben kleuren een psychologische werking op jouw bezoekers en werknemers. 

3. Plafond stucen

Ga voor een moderne of klassieke look door je plafond te laten stucen. Stucwerk kan een groot verschil maken. Er zijn diverse manieren om jouw plafond te laten stucen. Laat het plafond glad stucen, zodra je deze beschilderd komt de kleur goed naar voren. Wanneer je een moderne look wilt, kun je gaan voor gladde plinten. Een andere optie is een lijstwerk. Een lijstwerk zorgt voor meer diepte in het plafond. Daarnaast is het mogelijk om spots of led verlichting in de lijstwerk plaatsen. 

4. Ergonomisch kantoormeubilair

Zorg voor ergonomisch kantoormeubilair. Naast de mooie uitstraling van een kantoor is het belangrijk dat werknemers efficiënt kunnen werken. Investeer in bureaus die je omhoog en omlaag kunt doen. Tijdens een werkdag kunnen jouw werknemers af en toe staan. Bij een bureau hoort natuurlijk een goede bureaustoel. Investeer in een bureaustoel met een goede rugleuning en armleuningen. Ergonomisch kantoormeubilair, zoals een ergonomisch bureaustoel of bureau verandert de werkplek in een actieve en moderne omgeving die welzijn van de medewerkers stimuleert. 

5. Decoraties

Creëer een sfeervolle ruimte door gebruik te maken van decoraties. Decoreer het kantoor door middel van wanddecoratie. Denk hierbij aan: fotolijsten, schilderijen, quotes of wandrekken. Een andere optie is het gebruik maken van planten. Zoek mooie huiskamerplanten uit en een leuke plantenbak. Je creëert met planten niet alleen sfeer, maar ook een betere luchtkwaliteit. Decoratie zorgt voor meer creativiteit, sfeer en een huiselijk gevoel. 

Met deze trends verbouw jij jouw kantoor om in een gezellige en sfeervolle ruimte. Een kantoor met sfeer zorgt voor een veilige ruimte, gezelligheid en nieuwe ideeën. Maak van jouw kantoor een efficiënte werkplek door middel van een ‘huiselijk’ gevoel.