De beste kantoorartikelen/trends

Samenvatting Artikel

De beste kantoorartikelen trends feature image 01

In de jaren voordat de coronapandemie begon werd er langzaam maar zeker al steeds vaker thuis gewerkt. Het zogeheten ‘nieuwe werken’ won zo geleidelijk aan terrein. Vervolgens begon in het voorjaar van 2020 de pandemie in Nederland. Dit zou de manier waarop we kijken naar werken vanuit kantoor ingrijpend veranderen, misschien wel voorgoed.

Nu de pandemie in ieder geval voorlopig naar de achtergrond is verdreven, wordt het tijd om de balans op te maken. Zo is het interessant om te bekijken welke kantoortrends in deze periode worden ingezet en welke kantoorartikelen daar het best bij passen. Hieronder vind je vijf van de belangrijkste kantoortrends die volgens ons (gaan) spelen.

Meer ontmoetingsplekken

We haalden het in de inleiding al even aan: de tijd dat mensen fulltime op kantoor werken lijkt definitief voorbij. De dagen waarop werknemers wél naar kantoor komen staan daardoor relatief minder in het teken van het uitvoeren van de werkzaamheden. Het kantoor wordt immers wat meer de plek waar collega’s elkaar treffen en kunnen bijpraten. Daarnaast zullen naar verwachting betrekkelijk veel meetings plaatsvinden op kantoor, want dat gaat ‘in het echt’ toch beter dan via digitale videobelprogramma’s.

Deze trend resulteert in veel kantoorpanden in minder werkruimte en bureaus, en meer vergaderruimten en plekken om elkaar gezellig te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Dat leidt mogelijk tot meer vraag naar bijvoorbeeld vergadertafels- en stoelen, beamers, loungestoelen, bartafels en barstoelen. Tegelijkertijd is minder vraag te verwachten naar nieuwe bureaus en bureaustoelen.

Ontspanning

Zoals gezegd: op kantoor moeten werknemers niet alleen productief kunnen zijn, ze moeten zich er ook kunnen ontspannen. Steeds meer werkgevers zijn zich bewust van het belang daarvan. Tevreden werknemers blijven je immers langer trouw, melden zich minder vaak ziek en zijn onder de streep simpelweg productiever. Producten die bij deze ontwikkeling passen zijn onder meer een tafelvoetbaltafel, een tafeltennistafel, een spelcomputer en een chillschommel.

Groene elementen

Uit onderzoeken is gebleken dat mensen in een groene omgeving gelukkiger en meer ontspannen zijn. Betrek je dat op een kantoorruimte, dan leidt meer beplanting op kantoor tot meer werkgeluk en productiviteit. Ook hiervan raken steeds meer bedrijfsleiders doordrongen. Het heeft hierbij de voorkeur te kiezen voor natuurlijke planten, want deze weten ook nog eens de lucht te verschonen. Nadeel van natuurlijke planten is wel dat werknemers er allergisch voor kunnen zijn. Kunstplanten vormen dan een uitstekend alternatief.

Lichte kleuren

Nóg een manier om een kantoor aantrekkelijker te maken is door gebruik te maken van lichte kleuren. Dit geldt voor met name de muren, plafonds, vloeren en meubels. Het mag ondertussen duidelijk zijn: een kantoor mag geen kille plek meer zijn, maar moet huiselijkheid en een familiale sfeer uitstralen. Lichtgekleurde meubels gaan het dus goed doen de komende tijd, net als lichtgekleurde vloeren zoals parket, PVC of laminaat.

Ergonomische kantoormeubelen en -attributen

Naast meer aandacht voor ontspanning en een groene werkomgeving zien we de laatste tijd dat kantoormedewerkers hun werkhouding serieuzer zijn gaan nemen. Dit komt wellicht door het feit dat velen van hen kantoormeubelen voor hun thuiswerkplek hebben moeten kopen. Hoe dan ook, de vraag voor ergonomisch verantwoorde bureaus, bureaustoelen, toetsenborden en muizen zal vermoedelijk voorlopig constant hoog zijn.